Tuesday, May 3, 2016

CYCLE KE-46 BerBBT - CD 24 DPO 8 & PENANTIAN CYCLE KE-46 BERAKHIR

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Entry kali ni nak cerita pasal UPT yang daku buat pagi ni...
Tapi, ENTRY kali ni save as draft je dahulu sebelum daku dah bersedia untuk publish...

Ni UPT masa DPO 7...Saja-saja gatal tangan buat UPT...

TAKDE line langsung kecuali line C...
06032016 hari tu gatal jugak tangan buat OPK...Hahaha...



Conversation kat Admin TTC Malaysia WA Group

 
 


Ok, back to the story...OOT jauh sangat dah...
Kat ENTRY NI daku craving dah...
Patutlah rasa pelik sangat-sangat selagi tak dapat makan dua makanan tu...

09 Mac 2016, Pagi
     
Ok, pagi tadi walaupun suhu turun, saja je capai UPT dalam peti ais...Hati berbelah bahagi nak buat UPT yang 10miu atau 20miu...Zasss, tangan terus capai UPT 10miu...

Masa tadah urine tu, dah setting dalam kepala, alaaaa...takpe kalau negatif, dah biasa,kan?
Jangan frust ye duhai hati...Pujuk diri sendiri...

Tup-tup, masa nak alihkan strip tu ke tempat rata, dah rasa semacam je...Dup dap dup dap...Terasa macam terbayang-bayang line T tu naik, dah tenyeh-tenyeh mata sampai tak percaya...
Ya Allah, menggigil kejap tangan daku...
FAINT LINE...ALLAH...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TARAAAA.......    
TARAAAA.......    


Korang nampak tak???

 
  

Sebenarnya hati ini masih tak nak menaruh harapan yang terlalu tinggi...Takut...Tapi, kena doa yang baik-baik saja...


Semoga kali ini dipermudahkan segala urusan kami dan daku selamat sanpai melahirkan...Aamiin...

Daku tak dapat rahsiakan berita ini...Kat opis tadi, kawan daku ada bagitahu yang bos daku arahkan kitorang kena pergi ke Kuala Lumpur bagi tujuan untuk menghantar Dokumen-Dokumen Anugerah Inovasi pada 15 Mac 2016 ni, so daku terpaksa berterus terang dengan Kak Na...

Masa ada discussion dengan Bos daku pagi tadi pun, daku dah inform siap-siap pada Bos yang Doktor tak bagi daku travel jauh-jauh di atas sebab tertentu...

Stok UPT yang 10miu hanya tinggal 1pc je lagi, so daku order dengan Amirah Hairi dan beliau sangat baik sebab poskan dulu sebelum daku transfer payment...

Conversation dengan Mira

 

Orang kedua yang daku share di alam maya, Kak Jue

 Conversation dengan Kak Jue


 
 
 
 



Pukul 12.40 tengah hari, daku WA Nurse HSNZ, Kak Kay...

 

Conversation dengan Kak Kay

 
 

09 Mac 2016, Malam
 
Repeat UPT 20miu sebab UPT 10miu ada 1pc je lagi...Simpan untuk esok...



It's Negative -(-ve)

Huhuhuhuhu :'(


TAKPE, NORA!!!USAHA LAGI SAMPAI BERJAYA...

Ni full cycle bagi cycle ke-46 berBBT

 
Nampak macam something wrong je dengan cycle ni,kan?
Mula-mula ingatkan hormon progesterone low sangat-sangat sebab Dr. Anita ada call inform result daku low sikit...9.98 je...Kertas print out tu daku memang tak ambil pun...
Ambil pun masa buat blood test progesterone untuk cycle ke-47, tapi memang serik dah buat dengan Path Lab...Dr Anita call bagitahu kena tambah lagi RM 25, so total buat blood test progesterone hari tu RM 45 + RM 25 = RM 70...Mahal,kan?tapi result memang dapat cepat sikit berbanding dengan BP Lab...
Nak dijadikan cerita, masa g klinik tu Dr bagi kertas result tu, balik rumah baru tengok...
Rupanya dalam unit lain...Unit ng/mL...So, convert ke unit nmol/L dapatlah 31.74.


Masih dalam range normal...Cuma agak dekat sangat dengan boderline, iaitu 30...

















No comments:

Post a Comment